Kundtjänst 0739-84 99 93 Vardagar 10-20, Lör-Sön 10-18

Eget lager i Sverige för snabb leverans

CHAT ÖPPEN 16-20 Mån-Fre

Recension Klarus XT32 - LÄNK TILL PRODUKTEN

Att se eller inte se. Hitta eller leta. Skjuta eller avvakta. När det är mörkt så handlar allt om ljuset du har med dig. Inget man funderar på när det är ljust men, efter dagen kommer natten. Rätt ljus till rätt tillfälle hittar jag på JAKTBELYSNING.SE, och nu pratar jag om lampor till jakt och eftersök.

Behoven här är lite annorlunda jämfört med en vanlig ficklampa. Fjärrkontroll för säker hantering med möjlighet att komplettera med olika filter, och möjlighet att fästa lampan på vapnet är ett måste. Att packa upp Klarus XT 32 och se vilken storlek den har, får mig att förstå att den här lampan behöver plats. Med 24,3 cm längd och 6,3 cm i reflektordiameter, och en vikt med 570 gram inkl. batterier och fjärrkontroll.

Att hitta ett bra ställe för lampan på vapnet påverkas av många faktorer. Vilket vapen jag har, vilket fäste jag vill använda mig av och om jag vill ha ljuset underifrån eller ifrån sidan. Faktum är att när lampan väl är på plats så tackar den dig med ett ljus som är i kaliber med vapnet den sitter på.

Jag har en ljuskanon på min bössa och det är ingen överdrift. Som tur är så finns det även en spridning av ljuset i kegeln, för kulan har sin bana(dropp) men inte ljuset, och i det här fallet så sträcker sig kulans bana och ljusets räckvidd nästan lika långt ca. 1000 meter.

Själva ljuset Klarus XT 32 levererar är verkligen i särklass. Längden på ca. kilometern beroende på vädret,terrängen, batterierna är häpnadsväckande lång. Är jag ute på öppen terräng så har jag mycket nytta av det, och det ger mig verkligen koll på det som sker på långt håll. Och det är för situationer som det här jag tycker att lampan lämpar sig bäst för. Med fjärrkontrollen är Klarus XT 32 lättmanövrerad, och jag kan hålla båda händerna kvar på stocken vilket behövs med tanke på vikten. Detta är en stor lampa med två 18650 batterier, som garanterar ljus länge och långt men kräver sin tribut i form av vikt och storlek. Det följer även med ett hölster, vilket gör det lätt att plocka av lampan och bära den nära kroppen, och ha den lättillgänglig. Mycket bra tycker jag.Där det finns ljus finns det även skugga, och så även här. Jag saknar ljus i periferin av ljuskegeln, vilket leder till ett trots sitt stora ljus ett smalt band av ljus. Det krävs mycket rörelse för att kunna lysa upp och få överblick över terrängen.  Har man behov av att leta i tät vegetation och mera på nära håll, så finns det andra vapenlampor på JAKTBELYSNING.SE att välja på.Sammanfattningsvis så är det en stor och maffig lampa som ger valuta för pengarna, men kräver plats på bössan och i terrängen för att komma till sin rätt.

 

Hälsningar Erdmann

Produkter
Övrigt
Information
Moms visas: