Deliverytime 1-2 workdays 30 days open purchase - Up to 5 years warranty

 

 

Eftersökslampa Acebeam L30

Acebeam L30 hur mår du? frågar jag och den frågar mig, jämfört med vad då? 
Det är jo så här det fungerar. Hur bra är den? Hur stark är den? Hur känns den? Hur mycket kostar den?
Vad skall jag säga. För, vad betyder det i förhållande till vad jag tänker på.
Ta en Acebeam L16 t.ex. En behändig och ljusstark lampa som är lätt att ha att göra med i alla för mig relevanta avseenden.
Jag behöver alltid jämföra för på så vis blir funktion och värde tydligt inte bara i sig själv.
Acebeam L30 är för mig en lampa för eftersök som har lite mer av allt än min trotjänare L16.
Ingen värdering i det. Jag menar att ingen enskild av de två är varken bättre eller sämre än den andra.
Det bara är så de är, that´s it.
Vill jag ha mer ljus behöver jag mer energi t.ex. Här kommer ett lite större batteri. Ingen 18650 som jag har alltid nån extra med utan en 20700. Visst följer det med en adapter som gör det möjligt att använda en 18650, men ..... ännu en ny standard att hålla reda på. Om det är värt det får man avgöra själv.
Men å andra sidan får du mer ljus. Mer lumen mer ljus. Ljusstrålen har en större spridning och jag blir verkligen förvånad över ljuset den sprider. Kronan mäter 47mm på L30 jämfört med 39mm på L16. Det betyder att jag behöver tänka på om och hur jag skall ha lampan monterad på kikaren t.ex. Mer i mått och mer i vikt betyder också en extratanke på placering. Fungerar lampan med mitt sikte och vill jag ha mer vikt på bössan eller hålla den så lågt som möjligt.
Det är frågor som var och en får avgöra för sig själv. 
L30 är större i och blir inte lika varm som en L16 t.ex. vilket spelar roll och jag håller den i handen men har ingen betydelse när den sitter på siktet.
Ok, vad är grejen med Acebeam L30 ? Jo då, mer helt enkelt. Mer av allt. Inte mycket men mer. Och ibland så blir jag glad av mer och ibland behöver jag mer, ljus till exempel och det är vad lampan handlar om. Ljus. Behöver du mer ljus så... ta den!

 

Hälsningar Erdmann

2 comments

Roberth2 month ago
Hej Roger!
Ber om ursäkt att jag inte svarar förrän nu, varit ganska dött med kommentarer här. Du får gärna ringa mig, så att du får exakt det du vill ha!!!
// Andreas Roger3 month ago
Tack för en mycket bra motivering och förklaring speciellt då jag står inför valet att köpa just en av dem. Köpte en Klaras XT12GT Eftersökspaket som jag först var jätte nöjd med, men efter ett tag framkom det 2 saker som jag inte känner mig nöjd med. 1. Gröna linsen sitter påtryckt och inte skruvad fast det har gått av ett par gånger när jag går tät terräng. 2. Strålen är mer optimerad för avstånd än den är bred upplever jag. Jag vill ha mer bredd och mindre fokus på avstånd, såklart mitt eget fel att jag inte tänkte på det innan köpet. Vill dock påpeka att jag för övrig är mkt nöjd med min nuvarande Klarus men av smak o tycke kommer jag troligen köpa en L16 eller L30 gen II.
SvenskaEnglish

Categories
Customer's Area
Information
SvenskaEnglish

Show VAT: